Mineraler & element

             

Precis som jorden så innehåller människokroppen bl.a mineraler och element.
Mineraler finns i organisk och inorganisk form och precis som människan behöver vissa mineraler och element varandra för att fungera optimalt.
Exempelvis behöver järn ha koppar för att kunna användas av kroppen, och kalcium utan magnesium leder till överflöd av kalcium och slutligen till förkalkning av diverse organ och ben.
För mycket jod i systemet tvingar ut Zink från kroppen osv.

Vissa mineraler och element ogillar varandra och fungerar inte så bra ihop, precis som människan.
Växter kan omvandla inorganiska mineraler till organiska.
Mineraler i växter är organiska och människokroppen och djur kan assimilera och ta upp det till fördel.
Inorganiska mineraler som finns tex i syntetiska läkemedel och tillskott tas ej upp av kroppen och det cirkulerar runt och skadar kroppen på sikt om det inte kommer ut från systemet.

Tyska biokemisten Abderhalden har utfört ett stort antal tester som visar att kroppen inte tar upp inorganiska mineraler.
Vissa mineraler är fördelaktiga och effektiva för utrensning av inorganiska mineraler, gifter och toxiner som finns i atmosfären, föroreningar i vatten och mat.
Exempel på inorganiska mineraler och gifter som kroppen kommer i kontakt med dagligen är aluminium, bor, kvicksilver, järn, fluor, barium, bly som alla skadar kroppen och även miljö och naturen.

För att uppnå optimal hälsa räcker det inte med en burk med mineraler eller diverse tabletter, utan det kräns en förståelse för kropp, vatten, ljus, näring, och naturens cykler.
Välj din näring klokt och baserat på sunt förnuft och vad din kropp säger.
Exempel som innehåller organiska mineraler som kroppen kan ta upp är vilda naturliga örter som moringa (pepparrotsträd), sjöalger (hav) och shilajit. (berg)

Moringa                                                                   Sjöalger                                                             Shilajit