Om örter

Jag vill börja med att konstatera att hälsa inte kommer  från en burk med örter eller endast örter, utan det krävs förståelse främst för kropp, rätt vätska, övrig miljö i kropp och sinne och förutsättningar för att örter skall vara effektiva och göra det jobb de är till för, dvs mineralisera, hjälpa kroppen att bygga upp, läka och rensa. För att jobba med örter krävs respekt, förståelse och ödmjukhet för naturen, kroppen och örterna.

Örtmedicin, även kallad botanisk medicin hänvisar till att använda en växts frön, bär, rötter, blad, bark, eller blommor för medicinska ändamål. Örter har en lång tradition av användning utanför konventionell medicin.

Örterna sägs i regel ha en adaptogen (anpassningsbar) verkan. Med det menas att de är verksamma på vissa organfunktioner beroende på dessas tillstånd, och de används för att understödja nedsatta organfunktioner. Örtmedicinens syfte är framför allt att främja de stärkande och självläkande processerna i kroppen så att kroppen själv kan göra sitt jobb.

B.H.E.N. jobbar med örtspecialister, naturliga vilda örter som är odlade på mineralrik jord vilket innebär att örterna är potenta och innehåller de organiska mineraler och egenskaper som kroppen kan tillgodose för näring, och för rensning av toxiner och gifter.

B.H.E.N. jobbar med örter såsom vildväxta Moringa, Noni i skonsamt mald pulverform och en rad andra utvalda örter. Välkommen in till butiken!
        
Moringa oleifera (Pepparrotsträd) är världsberömd för sina hälsofördelar och växten har använts under tusentals år av människor som vill öka sitt välmående och hälsa. Det är mycket rikt på hälsosamma antioxidanter och bioaktiva växtämnen vilket kan hjälpa människor världen över att öka sitt välmående. Detta tillskott är känt världen över för sina fantastiska hälsofördelar är mycket fördelaktigt för den mänskliga kroppen.

Moringaträdet kallas för ett mirakelträd i tusentals år. Trädet växer bl.a. i Indien och Afrika där den används på grund av sina fantastiska hälsofördelar. Det är en mångsidig växt och dess blad, stam, frukter, blommor, rötter och bark är bra på mängder av sätt.
Trädet växer fritt i tropiska och subtropiska klimat och används för dess ätbara substanser och fördelar. Delar som frö, blad och rötter kan användas och har alla goda hälsosamma effekter..

Nedan några av egenskaper för Moringa:
-Det innehåller alla essentiella aminosyrorna som behövs av kroppen
-Ökar och förstärker kroppens energi och prestationsförmåga
-Upprätthåller balansen av näringsämnen till kroppen
-Kan förbättra strukturen på hår, hud och naglar
-Kan sänka kolesterolnivåerna
-Kan öka kroppens ämnesomsättning och öka förbränningen
-Förstärker immunsystemet
-Det har en anti-bakteriell och anti-inflammatorisk effekt när den appliceras på sår eller insektsbett.
-Extrakt kan användas mot bakterie- eller svamp hudsjukdomar.
-Används traditionellt för att behandlar magsår och diarré.
-Bra för dem som lider av undernäring på grund av den höga protein och fiberinnehåll.
-Användes ursprungligen för att behandla feber, bronkit, ögon- och öroninfektioner


Noni är en frukt som växer på varmare breddgrader som tex Afrika och Ghana.
Denna superfrukt har även länge odlats och använts i söderhavsområdet i t ex Franska Polynesien, främst på Tahiti och dess närliggande öar. Noni heter ”Morinda Citrifolia” på latin och har använts som hälsoväxt av urbefolkningen i minst ett par tusen år.
Frukten är fullpackad med näringsämne och har fått världsomfattande berömmelse för sina hälsofördelar. Noni har på senare år även börjat bli mycket uppskattad i västvärlden.

Noni (Morinda citrifolia)
Noni frukt kommer från noniträdet. Det innehåller många frön och har en distinkt, stickande lukt. Den är mjuk och droppande med saft. Trädet växer upp till 30 meter hög i en mängd olika livsmiljöer: vulkanisk mark, lava-strödda kuster, hyggena, och kalksten grödor. Dess små vita blommor ger upphov till frukt som är ljust grön när unga, och gult eller vitt när de är mogna.
Noni skiljer sig från andra superfrukter eftersom den innehåller ett ovanligt brett spektrum av bioaktiva ämnen. Frukten innehåller över 150 olika dokumenterade näringsämne som inkluderar, vitaminer, mineraler, aminosyror, Iridoider, lignaner, kumariner, flavonoider, polysackarider och fettsyror.
Iridoider är ovanligt förekommande i frukter och skiljer sig från de flavonoider som finns i alla frukter. Iridoider är viktiga fytokemikalier i nonifrukten som är väldigt stabila och motståndskraftiga mot nedbrytning och lagerhållning av produkten. Noni juiceinnehåller väldigt mycket pro-xeronin som är förstadiet till en väldigt viktig enzym xeronin. Pro-xeronin ombildas i magen till xeronin som bidrar nytt liv till kroppens celler. Xeronin stärker och frigör effekterna av lyckohormoner (endorfiner) så Noni verkar positivt på det mentala systemet.
I dag kan man hitta kosttillskott av Noni frukten i en mängd olika format, inklusive juice, pulver, kapslar, även tvål och schampo. Nonifrukten kan vara ett mycket värdefullt hälsotillskott