Vad är B.H.E.N.?

B.H.E.N. Balanserad Holistisk Energisk Näring.

         

B.H.E.N. är för mig (förutom mitt givna namn som barn) en livsstil, medvetenhet, kunskap och förståelse för:

 1. Kropp och sinnen
 2. Vatten
 3. Ljus och mörker
 4. Mineraler
 5. Energi, Chi, Prana, Emotioner
 6. Örter, näring och kost
 7. Vikten av sömn och drömmar
 8. Naturens och kroppens naturliga cykler och rytmen
 9. Elektricitet, EMF och ELF
 10. Livskvalitet, förebyggande hälsa & välmående
 11. Vilja att ta ansvar över hälsa, kropp, sinne och energi
 12. Vikten av skratt och livsglädje
 13. Sunt förnuft, magkänsla och intuition

Jag känner att grunden till hälsa och livskvalitet, tro, spiritualitet, tankar, mentalitet börjar i kroppen och det vi stoppar i oss i form av kost, information och energi. Genom att ge kroppen en holistisk näring som göder kropp på cellnivå såväl som sinnen skapar kroppen den förutsättningen den behöver för att skapa, bibehålla och återfå balans och naturlig utveckling.

Det är minst lika viktigt att ge näring som det är att rensa kroppen från överflödig slem, toxiner, avfall och skit för att kroppen skall kunna fungera optimalt och det ökar cellernas elektricitet och ger kroppen och blodet de verktygen de behöver för att bekämpa ovälkomna gäster eller diverse bekvämligheter och ohälsa. Vi prioriterar olika saker i livet men faktum kvarstår att utan en frisk kropp och sinne blir alla prioriteringar i livet begränsade. Holistisk är mig innebär ett helhetstänkande, dvs det räcker inte med en viss kost, en burk piller eller örter,  diet, träningstyp eller behandling för att uppnå hälsa utan det kräver en genomgående fundamental förståelse, kunskap och applicering enligt de 13 punkter ovan.

Jag har de senaste 15 åren jobbat inom livsmedelsbranschen i Sverige som kvalitet- och miljöchef, som konsult inom biokemi, Life science och matforskning, studerat örtmedicin, HACCP, mikrobiologi, näringslära, personligt träning, hälsopedagogik och framförallt naturen och mig själv och kommit fram till denna livsstil och ovan nämnda påståenden. Det är otroligt roligt, spännande och givande!

      

Jag har genom kunskap om kroppen, ändrad kost och livsstil och förståelse för näring blivit av med migrän, nattblindhet, förkylningar, pollenallergi, trötthet, ledbesvär, mental suddighet och fått uppleva hälsa på flera nivåer och som ingen läkare eller sjukhus kunde hjälpa med.

Kunskap, applicering av kunskap, intuition, ödmjukhet, lyhördhet, kritiskt tänkande och sunt förnuft är nycklar till att förstå B.H.E.N.

Mitt syfte är att på ett pedagogiskt sätt inspirera till att ta kontroll över kropp och sinnen och återfå balans i kropp, sinne och själ.

I övrigt lite kort om mig, jag älskar att sola, andas, leva, experimentera med kropp, sinne, det icke-fysiska, natur, örter, kokosvatten och diverse växter och näringsrik mat, älska att skriva, njuta av musik, drömma, inspirera, träna, vara i naturen, filosofera, umgås, resa, odla, busa, hjälpa medmänniskor, leva simpelt, vårda det inre barnet, utmana mig själv och mina desillusionerade  begränsningar, kvalitetssäkra produkter och tjänster, föreläsa, lära mig av mina många misstag,  och på sikt lära mig det här med att bli vuxen som jag har skjutit på ett bra tag nu.

/Michael B.H.E.N. Kissi

2017-04-22